Главная | Регистрация| Выход | Вход
Пятница, 26.04.2024, 01:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2013 » Март » 20 » Податкова інформує
Податкова інформує
20:16

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ !

 

Статтею 67 Конституції України встановлено, що усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому Податковим кодексом України № 2755-VІ від 02.12.10р.

Декларацію  потрібно  подати,  якщо  ви:

§   отримували дохід у вигляді призів, подарунків, виграшів в азартні ігри тощо;

§   отримували іноземні доходи;

§   отримували доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад від  здавання в оренду об’єктів нерухомого майна, у тому числі будинків, квартир, кімнат, індивідуальних гаражів, дачних будинків та  іншого  майна);

§   отримували дохід у вигляді вартості успадкованого майна у межах, що підлягає оподаткуванню.

§   отримували інвестиційний прибуток без використання послуг професійних торговців цінними  паперами

§   отримували доходи більш ніж від одного податкового агента..

Тобто, в обов’язковому порядку декларація про доходи подається громадянами, яким у 2012 році при виплаті доходів – податок з доходів фізичних осіб не утримувався. Особливо звертаємо увагу, що громадяни які працюють і отримують доходи за межами України, (в т.ч. які в 2012 році виїжджали на роботу до інших країн), отримані доходи повинні легалізувати, а для цього потрібно подати декларацію і сплатити  податок з доходів фізичних осіб.

Також Ви маєте право подати декларацію і для отримання податкового кредиту.

Декларація подається особисто або надсилається поштою до податкової інспекції за місцем проживання до 1 травня.

Декларації приймаються за адресою: м. C.Буда, вул. Радянська 14., консультації надаються  в податковій інспекції або за  телефонами (0256)2-29-20, 7-29-38. Пам’ятайте, що вчасно подана декларація про доходи – це  Ваша турбота про незахищених та знедолених. Це і є соціальна справедливість. А вчасно сплачені податки, якими поповнюватиметься державна скарбниця, сторицею повернуться до Ваших потреб, прагнень, сподівань.

Сплата податку при продажу рухомого майна

З 1 січня 2013 року порядок оподаткування при реалізації транспортних засобів змінено. Статтею 173 Податкового кодексу України встановлено що дохід отриманий протягом року при реалізації одного з обєктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, та/або мотоцикла, та/або мопеда, не оподатковується.

Дохід отриманий від продажу (обміну) протягом року двох та більше обєктів рухомого майна оподатковується за ставкою 5%.

Також змінився порядок визначення вартості обєктів рухомого майна для цілей оподаткування, а саме: дохід від продажу (обміну) таких транспортних засобів визначатиметься виходячи з ціни, зазначеної в договорі куплі – продажу (міни), але не нижче середньо ринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно закону (за вибором платника податків). Тобто, ухваленими змінами платнику податків надано право самостійно обирати один із способів визначення вартості відчужуваного майна, а саме: використати оціночну вартість, визначену згідно із законом, або середньо ринкову вартість відповідного транспортного засобу.

                                                               

                      Звітність в електронному вигляді

 

Для подання звітності до органів Державної податкової служби (ДПС) в електронній формі платникам податків необхідно:

·        Укласти договір з органами ДПС за місцем свого обліку, про визнання електронних документів;

·        Отримати у акредитованому центрі сертифікації ключів, включеному до системи електронного звітування, посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису (безкоштовно в ШОДПІ);

·        Мати програмне забезпечення по веденню бухгалтерського обліку або програмне забезпечення по формуванню податкової звітності, яке розповсюджується органами ДПС.

                         С.Будське відділення Шосткинської ОДПІ запрошує платників  податків

                         обирати електронну звітність – це зручно та швидко!

 

                                                                                

Податкова знижка при модернізації транспортних засобів

 

 Податківці С.Будського відділення ШОДПІ зустрілись з фізичними особами, фізичними особами – підприємцями мешканцями району, які мають у власності транспортні засоби та за родом своєї діяльності надають транспортні послуги.

Кампанія декларування доходів отриманих у 2012 році, яка стартувала з 1 -го січня 2013 року, також передбачає подання декларації для отримання податкової знижки - частини податку, яка була сплачена у 2012 році у разі понесення витрат по переобладнанню транспортних засобів на використання екологічних видів палива (моторне сумішеве, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива).

Така декларація подається протягом року до 31 грудня.

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має відмітку у паспорті.

Загальна сума податкової знижки, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму єдиного соціального внеску та відрахувань до інших страхових фондів згідно законодавства.

Податківці закликали присутніх добросовісно виконати свій громадянський обов’язок  і вчасно подати річну декларацію про отримані доходи за 2012 рік, адже податкова служба цілеспрямовано впроваджує в життя нову філософію – працювати відкрито, зміцнювати партнерські відносини з бізнесом, підвищувати якість обслуговування та зменшувати фіскальний тиск.

 

                                                                                                                    

Зміни в оподаткуванні для платників єдиного податку ІІ групи

 

Починаючи з 2013 року для фізичних осіб – підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування та обрали для себе ІІ групу, запроваджується річний звітний період замість квартального.

Відповідна норма передбачена Законом України № 5503-VI від 20.11.12 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків та зборів”. Таке нововведення спростить процедуру ведення бізнесу, зменшить обсяг звітності для цієї категорії підприємців та витрати робочого часу.

                                                                                     Відділ масово-роз’яснювальної роботи

                                                                                                      та звернень громадян

Шосткинської OДПІ

                                                                            

Просмотров: 1165 | Добавил: lis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |