Главная | Регистрация| Выход | Вход
Пятница, 29.03.2024, 10:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2012 » Апрель » 20 » Податкова інформує!
Податкова інформує!
10:38

Нещодавно відбулася особиста зустріч Андрія Кондрашова, голови ДПС у Сумській області з представниками великого, середнього та малого бізнесу Сумщини

Вже рік як запроваджено автоматичну систему повернення ПДВ.

У відповідності до статті 200.19. Податкового кодексу України право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку мають платники податку, які відповідають одночасно визначеним 7 критеріям, зокрема у яких середня заробітна плата не менше ніж у два з половиною рази перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів).

Переваги автоматичного відшкодування ПДВ очевидні:

- терміни камеральної перевірки  зменшені з 30 до 20 днів;

- скоротилися строки направлення висновків та перерахування органами Держказначейства коштів на рахунок платника з 5 до 3 днів.

 Тож максимально відведений термін для отримання автоматичного бюджетного відшкодування становить лише 26 днів! Це найшвидші темпи в Європі.

 Визначення відповідності платника податку всім  критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. Система автоматичного відшкодування працює, незважаючи на «людський фактор» та скептичні висловлювання. Маємо надію, що платники податків прислухаються до рекомендацій податківців, і до кінця року більше половини бюджетного розпису буде здійснюватися автоматично.

Системна діяльність із залучення сумлінних платників ПДВ реального сектору економіки до автоматичного відшкодування сум ПДВ, яку податкові органи проводили протягом 2011 року, дала позитивні результати.

Всього за податковими деклараціями з ПДВ за 2011 рік автоматичне відшкодування отримано 12 платниками податків на загальну суму ПДВ, заявленого до відшкодування – 373,5 мн.грн., з них найбільші  суми по 2 підприємтсвам - ПАТ СМНВО ім.М.В.Фрунзе та ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш».

      За  І квартал 2012 року кількість платників, що отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування становить 11 СГД, із загальною сумою 77,4 млн.грн.

В Сумській області є 14 підприємств, які могли б отримати право на автоматичне відшкодування ПДВ, у разі довиконання по 1 - 2 передбачених Податковим кодексом України критеріїв.

Податківці постійно працюють над усуненням розбіжностей, щоб якомога більше заявників «потрапляли» під автоматичне відшкодування ПДВ.

Податкова служба області прагне створити сприятливі умови для ведення бізнесу, щоб комфортно почували себе ті, хто своєчасно і сповна забезпечує сплату податків. Спрощення формальностей, підвищення швидкості і якості обслуговування платників залишаються пріоритетами в податковій службі.

Саме тому системна робота по залученню сумлінних платників податку на додану вартість до автоматичного відшкодування ПДВ – є одним з головних акцентів в роботі податківців

 

                                                                                         Відділ взаємодії із ЗМІ та                                                                                                                 громадськістю Шосткинської ОДПІ         
Просмотров: 1002 | Добавил: lis | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |