Главная | Регистрация| Выход | Вход
Среда, 01.05.2024, 16:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2009 » Август » 5 » Страничка предпринимателя
Страничка предпринимателя
22:38
Чи мають право фізичні особи платники фіксованого, єдиного податку видавати "Товарний чек" при реалізації товару та які реквізити мають бути на товарному чеку?

Використання та форма товарних чеків при розрахунках зі споживачами у разі відключення електроенергії або виходу з ладу електронного контрольно-касового апарату було передбачено Положенням про порядок реєстрації і застосування електронних контрольно-касових апаратів при розрахунках готівкою у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, затвердженого наказом ДПА України від 18.09.97 N 343, який втратив чинність згідно з наказом ДПА Україні від 01.12.2000 N 614, виданим відповідно до зміненої редакції Закону України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг" (далі - Закон 265).

Згідно з п. 6 ст. 9 Закону 265 не застосовують реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки при продажу товарів (наданні послуг) суб'єкти підприємницької діяльності - фізичні особи, оподаткування доходів яких здійснюється відповідно до законодавства з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (в тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку), якщо такі суб'єкти не здійснюють продаж підакцизних товарів (крім пива на розлив), за умови ведення такими особами книг обліку доходів і витрат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України за поданням державного органу, уповноваженого провадити державну регуляторну політику.

Разом з тим, відповідно до п. 15 ст. 3 Закону 265 суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, зобов'язані надавати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України від 12 травня 1991 року N 1023-XII "Про захист прав споживачів", із змінами та доповненнями (далі - Закон 1023).

Згідно з п. 7 ст. 1 Закону 1023 договір - усний чи письмовий право чин між споживачем і продавцем (виконавцем) про якість, терміни, ціну та інші умови, за яких реалізується продукція. Підтвердження вчинення усного правочину оформляється квитанцією, товарним чи касовим чеком, квитком, талоном або іншими документами (далі - розрахунковий документ).

Форма та зміст фіскального чека, розрахункової квитанції та інших розрахункових документів, надання покупцю яких є обов'язковим, визначена підпунктом 3.2 пункту 3 наказу ДПА України від 01.12.2000 N 614 "Про затвердження нормативно-правових актів до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг" (далі - наказ).

Виходячи з викладеного, товарний чек повинен мати напис "Товарний чек" та за змістом відповідати вимогам підпункту 3.2 пункту 3 наказу 614 за виключенням зазначення в ньому фіскального номера реєстратора розрахункових операцій та напису "Фіскальний чек".

Тобто, товарний чек повинен мати такі реквізити:

- Назва суб'єкта господарювання;

- Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ (номер за ДРФО);

- Індивідуальний податковий номер платника ПДВ (якщо платник, являється таким платником);

- Найменування товару (послуги);

- Ціна за одиницю виміру;

- ПДВ (%);

- Вартість;

- Розрахунок здійснив;

- Підпис;

- Дата.

Просмотров: 895 | Добавил: lis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |