Главная | Регистрация| Выход | Вход
Пятница, 26.04.2024, 04:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2012 » Март » 28 » Пенсійний фонд інформує
Пенсійний фонд інформує
11:44

Персоніфікація захищає пенсійні права громадян.

 

         Пенсійний фонд України забезпечує дієвий контроль даних обліку кожного пенсіонера. Як же фіксуються дані, що стосуються трудової діяльності людини, щоб максимально справедливо призначити їй         пенсію? На кожну застраховану особу у центральній базі даних Державного реєстру відкрита облікова картка. У цих картках накопичуються відомості про застрахованих осіб. Ці відомості потім використовуються при призначенні пенсій. Персоніфікація враховує як кожен громадянин та роботодавці сплачують внески до Пенсійного фонду. Сьогодні громадяни у пошуках більшого заробітку часто змінюють місце роботи, але якщо людина працює легально, тобто, офіційно оформлена то всі відомості про стаж, заробіток та сплачені страхові внески будуть накопичуватися в її єдиній обліковій картці. На момент оформлення пенсії людині не потрібно буде приносить до управління Пенсійного фонду довідки з усіх колишніх місць своєї роботи.

         Всі дані для призначення пенсії в Пенсійному фонді є. Системна персоніфікованого обліку відомостей працює з 2000 року. Звіти в систему персоніфікованого обліку подають всі роботодавці, а також, особи, що працюють на спрощеній системі оподаткування. Щомісяця управління Пенсійного фонду України в Середино-Будському районі приймає, обробляє та передає у єдиний державний банк відомостей про застрахованих осіб системи персоніфікованого обліку до 200 звітів по майже 3000 застрахованих осіб.

         Як застрахованій особі можна ознайомитися із даними своєї облікової картки ? Застрахована особа може звернутись до управління Пенсійного фонду із паспортом та ідентифікаційним номером і отримати дані про себе (про страховий стаж, заробітну плату, відраховані страхові внески). Також, для отримання даних з облікової картки, можна скористатись послугами інформаційного кіоску, який розташований в управлінні Пенсійного фонду. За допомогою  пластикового страхового свідоцтва, яке дає доступ до центральної бази даних, можливо отримати всю необхідну інформацію за себе.

         В такий спосіб кожен може контролювати свого роботодавця: чи не приховується його заробітна плата чи нараховуються та сплачуються за нього страхові внески. Таким чином персоніфікація є дієвим інструментом у боротьбі за легалізацію заробітної плати.

         Інформація що міститься у Державному реєстрі є цілком конфіденційна. Основними користувачами даних системи персоніфікованого обліку є спеціалісти відділу призначення пенсій управління Пенсійного фонду. Вони використовують ці дані для призначення та перерахунку пенсійних виплат.

 

 

Начальник управління

Пенсійного фонду України

 Середино-Будському районі                                                     М.І.Павлюченко

Просмотров: 1230 | Добавил: lis | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |