Главная | Регистрация| Выход | Вход
Пятница, 29.03.2024, 17:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2013 » Сентябрь » 5 » Налоговая информирует
Налоговая информирует
18:43
Зустріч Міндоходівців Шостки з представниками бізнесу– перехід на електронне звітування   триває

Нещодавно, в приміщенні Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області відбулася зустріч з представниками бізнесу, що подають звітність про використання РРО до органів Міндоходів дротовими або бездротовими каналами зв’язку за технологією НБУ.
Відкрила захід заступник начальника Марина Єрмакова, яка повідомила суб’єктам господарювання, що не дивлячись на те, що згідно із Законом України від 21.06.2013р. №357-VII «Про внесення змін до розділу II Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності», яким відтерміновано застосування штрафних санкцій за неподання електронної звітності з РРО до 2014 року, у Шосткинській ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області суб'єкти господарювання продовжують активно переводити касові розрахунки на систему дистанційного автоматичного звітування. "Лише у серпні місяці на новий формат перейшли 58 реєстраторів розрахункових операцій”.
Між тим багатьох суб'єктів господарювання цікавило питання щодо обліку витрат на обладнання РРО зовнішнім модемом. Але в ході бесіди, Марина Олександрівна заспокоїла представників бізнесу зазначивши, що для цілей податкового обліку придбаний модем розглядається як поліпшення касового апарату, оскільки модем не автономний агрегат, а використовується у безпосередньому зв'язку з РРО. Тому витрати на його дообладнання та доопрацювання відповідного програмного забезпечення в податковому обліку відображають за правилами пп. 144.1 та пп. 146.11. 146.12 ПКУ. Так, первісну вартість основного засобу, у нашому випадку РРО, збільшують на суму витрат, пов'язану з поліпшенням, у сумі, що перевищує 10% сукупної балансової вартості всіх груп ОЗ. А суму, що вклалася у 10% ліміт, відносять до витрат.
Спілкування пройшло в дружній атмосфері, наприкінці зустрічі Марина Олександрівна надала вичерпні відповіді на запитання присутніх. В першу чергу головною метою запровадження касових розрахунків з системою дистанційного автоматичного звітування є електронізація податкової звітності. І це - відповідає світовим тенденціям розвинутих країн, - зазначила заступник.

Якщо роботодавець оплатив навчання, студент не обов’язково платитиме податок

Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомляє, що оплату за навчання студента на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів може здійснити як сам студент, так і його роботодавець. При чому, сума, сплачена роботодавцем на користь навчального закладу, згідно з Податковим кодексом не буде вважатися додатковим благом та не буде оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб при дотриманні таких умов.
Відповідно до Податкового Кодексу не включається до складу оподатковуваного доходу сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу, але не вище розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (у 2013 році – 1610 грн.) за кожний повний або неповний місяць навчання такої фізичної особи. На час навчання студент може і не перебувати у трудових відносинах з таким роботодавцем, проте він повинен укласти письмовий договір про взяті зобов’язання з відпрацювання у такого роботодавця після навчання і отримання спеціальності не менше ніж три роки.
Якщо працівник припиняє трудові відносини з роботодавцем протягом періоду навчання або до закінчення трьох років після закінчення навчання, сума, сплачена роботодавцем за навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику і в періоді припинення трудових відносин підлягає оподаткуванню у загальному порядку.

Як підприємцю-платнику єдиного податку перейти на загальну систему оподаткування

Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомляє, що платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.
Перейти на загальну систему оподаткування фізична особа – підприємець платник єдиного податку може за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та інших податків і зборів, які сплачують платники єдиного податку. Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу подає до органу Міндоходів заяву. З першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано таку заяву, підприємець вважатиметься на загальній системі оподаткування.
Зауважимо, що фізична особа – підприємець може змінити систему оподаткування лише один раз протягом календарного року. Тобто, суб’єкт підприємництва, який відмовиться від спрощеної системи оподаткування у 2013 році, не зможе до кінця цього ж року знову стати платником єдиного податку.

Пільга по земельному податку для пенсіонерів

Відповідно до Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються, зокрема, пенсіонери за віком. Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, встановлено у п. 281.2 ст. 281 кодексу.
Відповідно до ст. 12 Закону України «Про пенсійне забезпечення» право на пенсію за віком мають чоловіки – після досягнення 60 років і при стажі роботи не менше 25 років та жінки – після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 20 років. Визначальною умовою щодо можливості застосування пільги є досягнення пенсійного віку: 60 років – для чоловіків, 55 років – для жінок.
Отже, громадянин, який вийшов на пенсію за віком на пільгових умовах має право на пільгу щодо сплати земельного податку лише після досягнення ним пенсійного віку. Право на пільгу щодо сплати земельного податку мають громадяни, право власності яких на земельні ділянки посвідчено належними документами та даними державного земельного кадастру.
Разом з цим, громадянин для отримання пільги щодо сплати земельного податку має подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву про надання пільги та документи, що посвідчують право такої особи на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення, тощо).

Інформаційно-комунікаційний сектор Шосткинської ОДПІ ГУ
Міндоходів у Сумській області
[size=8]
Просмотров: 1115 | Добавил: lis4537 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |