Главная | Регистрация| Выход | Вход
Четверг, 28.03.2024, 23:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2013 » Июль » 17 » Міндоходів у Сумській області повідомляє
Міндоходів у Сумській області повідомляє
20:34

Фахівці Шостки провели  «круглий стіл» щодо модернізації касових апаратів

 

                Фахівцями Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області було проведено засідання «круглого столу» з керівниками сервісних організацій, які обслуговують реєстратори розрахункових операцій під час якого обговорювались питання щодо впровадження електронної звітності з РРО.

            Під час засідання було обговорено та накреслено ряд заходів щодо заміни «старих» касових апаратів на нові моделі, або перепрограмування їх до нових версій для роботи з зовнішніми модемами. Було рекомендовано сервісним організаціям в найкоротші терміни провести роботу щодо впровадження програмного забезпечення з автоматизації звітів і зведених інформацій з РРО.

            Обговорили прийняті змінами Законом України від 21.06.13 року № 357-7 «Про внесення змін до розділу II Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України" щодо терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності до 1 січня 2014 року. Бо до цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

            Наприкінці зустрічі начальник Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олена Горовенко зазначила : «запровадження електронної форми звітності по РРО дозволить нам здійснювати моніторинг діяльності суб’єктів господарювання дистанційно і призведе до значного скорочення  перевірок».

 

До уваги громадськості!

 

         Керівництво Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області  стурбоване фактами оприлюдненням у ЗМІ неправдивої  та негативної  інформації  відносно упередженого відношення керівництва інспекції щодо проведення планової перевірки підприємства.

            Останнім часом надходять тривожні сигнали, на які просто не можливо не звернути увагу. Адже інформація, що міститься в них, неправдива і негативно впливає на імідж Міністерства доходів і зборів України в цілому.

            Невстановлені особи  розміщують інформацію у ЗМІ, у соцмережах,  телефонують на стаціонарні телефонні номери приватним підприємцям та іншим представникам бізнесу, а також  розповсюджують серед населення листівки із закликом підтримати акцію протесту проти свавілля  керівництва податкової інспекції.

            Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області звертається до громадськості м. Шостки, Шосткинського, Середино-Будського та Ямпільського районів  з проханням не реагувати  на погрози та провокації щодо вимагання грошових коштів та матеріальних благ. В разі надходження подібних звернень  відразу ж повідомляти до міліції , на  лінію Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області за телефоном  054-49-2-01-31, управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів У Сумській області  за телефоном 0542685193.

 

Митниці Міндоходів оформлюють експорт зерна за спрощеною процедурою

 

                Міністерство доходів і зборів України приділяє підвищену увагу забезпеченню оперативного митного оформлення під час експорту зернових культур за спрощеною процедурою, особливо у період збору врожаю.

            Зокрема, відповідним листом Міндоходів керівників митниць попереджено про персональну відповідальність за недотримання часових нормативів, передбачених статтею 255 Митного кодексу України, при здійсненні митного оформлення сільськогосподарської продукції. Наголошено, що заходи щодо виявлення та припинення порушень законодавства з питань здійснення державної митної справи суб‘єктами ЗЕД при проведенні ними експорту сільськогосподарської продукції, мають стосуватися виключно товарів «овочі» та «фрукти» (07 та 08 груп УКТЗЕД).

            Нагадаємо, з моменту набрання чинності нового Митного кодексу України значно спростився порядок митного оформлення зернових культур.  Це  пов‘язано, насамперед, із скороченням переліку дозвільних документів, які контролюються митними органами.

             На сьогодні експорт зерна здійснюється на загальних підставах. Жодних сертифікатів якості, сертифікатів походження, контрактів, засвідчених на біржі, при здійсненні експорту зерна митницями не вимагається. При здійсненні митного оформлення зерна контролюється лише підтвердження проведення фітосанітарного та радіологічного видів контролю.

             Разом з тим, для підтвердження українського походження товару в країні експорту, необхідно отримати сертифікат про походження товару, що видається  торгово-промисловими палатами в Україні. Зазначений документ, як правило, передається експортером іноземному контрагенту.

            Фахівці Міндоходів у межах своєї компетенції  готові співпрацювати із  Торгово-промисловою палатою України та учасниками ринку у питанні спрощення процедури видачі сертифікатів походження, що підтверджують українське походження сільськогосподарської продукції.

 

Починають діяти нові правила сплати податку на нерухомість

 

          Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомляє, що Президент України Віктор Янукович підписав Закон „Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості”.

            Згідно із законом власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному - 2014 році. Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.  Якщо ж площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

          Однак, наголошують фахівці Міндоходів, якщо об’єкти оподаткування використовуються власниками для одержання доходів, тобто надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє.

 Ставки податку будуть диференційовані для власників:

             - квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7 %;

             - будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %;

            - квартир та будинків – 1 відсоток м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %.

 Фізичні особи повідомлення про сплату податку отримуватимуть до 1 липня.

            Нагадуємо, що громадяни, які вже сплатили податок у поточному році можуть повернути сплачені кошти. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів).  Разом з цим, сплачені кошти в поточному році за згодою платника можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

 

Як надати пояснення до декларації, якщо звітуєте в електронній формі

 

            Платники мають змогу подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку. У разі, якщо у них виникає необхідність подати разом з такою декларацією доповнення до неї, які складаються в довільній формі, не мають затвердженого формату (стандарту) електронного вигляду та вважаються невід’ємною частиною податкової декларації, вони можуть зробити це наступним чином.

            Пояснення, копії дозволів тощо, подаються до органів Міндоходів особисто або через уповноважену на це особу. Також, такі доповнення до декларації можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Крім того, таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

            Нагадаємо, податкова декларація подається за вибором платника, в один із таких способів:

             а) особисто платником або уповноваженою на це особою;

             б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

             в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

             При поданні податкових документів в електронній формі телекомунікаційними каналами зв’язку платник створює податковий документ в електронному вигляді відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

            Відповідна норма визначена п.46.4 ст.46, п.49.3 ст.49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями та Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженого наказом ДПА України від 10.04.08 №233.

 

Церковний дзвін знайшов власника, а держава – кошти

 

За сприянням Міндоходів Сумщини церковний дзвін, вилучений під час операції «Держкордон 2013», передано у дар Свято-Покровському  монастирю. 

У квітні ц.р. працівники Міндоходів Сумщини в рамках операції «Держкордон 2013» затримали автомобіль, у якому нелегально перевозилась підакцизна продукція. Транспортний засіб незаконно перетнув російсько-український кордон і був зупинений правоохоронцями на перехресті доріг Білопілля-Рижівка-Іскрисківщина. При перевірці автомобіля за картонними коробками зі спиртом оперативники знайшли заховану культову річ – церковний дзвін вагою 750 кг, який перевозився без будь-яких супроводжувальних документів. Культову річ оцінили у понад 150 тисяч гривень. Власник вантажу не знайшовся, тому його було визнано безхазяйним.

Після виконання усіх належних процедур церковний дзвін у встановленому законом порядку передано на реалізацію одній з торгівельних організації м.Суми. За сприянням Міндоходів Сумщини цінна культова річ наразі набула законного власника. Сумські благодійники передали церковний дзвін у дар Свято-Покровському  монастирю, задля якого він і був вилитий на одному з заводів Росії. Представники монастиря прибули з Закарпаття на Сумщину, щоб отримати цінний дарунок. З благословення служителя Сумської єпархії, отця Георгія, церковний дзвін розпочав свій славетний шлях, щоб зайняти належне йому місце у монастирській дзвіниці.    

 

Сумське товариство «нахімічило» на 6,9 мільйонів гривень

 

Міндоходів Сумщини розпочало кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з промислових гігантів області.  

Працівники податкової міліції викрили факт несплати до місцевої  скарбниці податку на доходи найманих працівників одного з акціонерних товариств м.Суми.

Проведеною перевіркою встановлено, що службові особи підприємства, стосовно якого розпочато процедуру банкрутства, безпідставно списали податкову заборгованість з податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати працівників товариства на загальну суму 6,9 млн. гривень. При цьому впродовж 2011-2013 років відповідна сума коштів була утримана із зарплати працюючих.

 

Інформаційно-комунікаційний сектор Шосткинської ОДПІ ГУ

 Міндоходів у Сумській області

Просмотров: 1972 | Добавил: lis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |