Главная | Регистрация| Выход | Вход
Четверг, 18.04.2024, 11:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2012 » Апрель » 9 » Як набути страхового стажу членам фермерських і особистих селянських господарств.
Як набути страхового стажу членам фермерських і особистих селянських господарств.
11:47
         Особисте селянське господарство – це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи. Таку діяльність ведуть фізичні особи індивідуально або всією сім’єю, а також, якщо перебувають у родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання  сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків.

         Діяльність пов’язана з веденням особистого селянського господарства, не відноситься до підприємницької діяльності. Облік особистих селянських господарств здійснюють сільські, селищні, міські ради за місцем розташування земельної ділянки.

         Члени фермерських та особистих селянських господарств не підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Тому вони можуть набути необхідний страховий стаж, добровільно сплачуючи єдиний соціальний внесок. Для того щоб оформити добровільну сплату єдиного соціального внеску, члени фермерських та особистих селянських господарств подають до управління Пенсійного фонду заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та до заяви додають: копію паспорту, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копію трудової книжки, документ, що підтверджує їхнє членство в такому господарстві.

         З особою, що подала таку заяву управління Пенсійного фонду заключає договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

         Для членів фермерського та особистого селянського господарства сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу (станом на 01.04.2012 це – 379 грн 62 коп).

         Члени фермерських та особистих селянських господарств котрі уклали договір сплачують єдиний внесок  щомісяця в розмірі, який визначено в договорі, за кожний місяць до 20 числа місяця, наступного за місяцем, за який його сплачують.

         Слід зазначити що при зростанні мінімальної заробітної плати зростає і розмір мінімального внеску. Участь у добровільному соціальному страхуванні дає можливість набути необхідний стаж для призначення пенсії.

 

 

Начальник управління

Пенсійного фонду України

в Середино-Будському районі                                                     М.І.Павлюченко

Просмотров: 1159 | Добавил: lis | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |