Главная | Регистрация| Выход | Вход
Четверг, 16.05.2024, 14:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2008 » Октябрь » 13 » Изменения в Правилах дорожного движения
Изменения в Правилах дорожного движения
13:37
   Постанова Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306", яку прийнято 1 жовтня 2008 року № 876, розроблена Міністерством внутрішніх справ на виконання вимог Указу Президента України від 5 травня 2008 року № 411 "Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей" та відповідного Плану Кабінету Міністрів України в частині розроблення та внесення в установленому порядку змін до Правил дорожнього руху.
   Спрямованість цього нормативного документу полягає в тому, що Правила дорожнього руху приведені у відповідність до вимог Законів України "Про автомобільний транспорт" та "Про автомобільні дороги". Крім цього, це надає можливість підвищити рівень безпеки дітей та уникнути травмування їх під час перевезення автомобільним транспортом.
   Таким чином, при перевезенні десяти і більше дітей, передбачений відповідальний за їх супроводження, а на групу з тридцяти і більше дітей додатково призначається медичний працівник. Максимальна швидкість руху автобусів (мікроавтобусів), що здійснюють перевезення організованих груп дітей не повинна перевищувати 80 км. на годину. В обов'язковому порядку здійснюється проведення інструктажу з дітьми та супроводжуючими їх особами щодо правил безпечної поведінки під час руху та дій у разі виникнення аварійно-небезпечних ситуацій чи скоєння дорожньо-транспортної пригоди.
   На транспортному засобі, яким перевозяться організовані групи дітей, необхідно встановити розпізнавальний знак "Діти". Визначені і вимоги до водійського стажу водія, так - водій автобусу (мікроавтобусу), який здійснює перевезення організованих груп дітей, повинен мати стаж водія не менше 5 років і посвідчення водія категорії "D".
   Є і нові вимоги до перевезення малолітніх дітей в салонах транспортних засобів. Так, діти-пасажири обов'язково повинні бути пристебнуті ременями безпеки, передбаченими конструкцією цього транспортного засобу, а діти, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку - в спеціальних утримуючих засобах, так званих "дитячих кріслах". Заборонено перевозити дітей на задньому сидінні мотоцикла чи мопеда.
   Крім того, на передньому сидінні можуть знаходитися лише діти у разі використання спеціальних утримуючих засобів, тих самих "дитячих крісел", або старше 12-ти років.
   Крім того, відбулися зміни в правах і обов'язках пішоходів, так п.4.4. тепер передбачається пішоходам, що рухаються проїзною частиною чи узбіччям у темну добу пори та в умовах недостатньої видимості, виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.
   Доповнюються і вимоги до водіїв мототранспорту: під час руху по дорозі водій мопеда та пасажир, якого він перевозить забов'язані бути в застебнутих мотошоломах.
   Відбулися і зміни для водіїв, так, стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при увімкненому червоному сигналі світлофора за умови надання переваги у русі іншим його учасникам.

9 жовтня 2008 року

Прес-служба Департаменту

Просмотров: 1220 | Добавил: lis | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |