Главная | Регистрация| Выход | Вход
Среда, 15.05.2024, 06:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2008 » Июнь » 4 » Це треба знати випускнику
Це треба знати випускнику
12:23

Наближається вступна кампанія 2008 року, яка не схожа на традиційні минулорічні. Нещодавно Міністерством освіти і науки України затверджені Умови прийому до вищих навчальних закладів України, які є обов’язковими для виконання всіма вищими навчальними закладами.

“Громадяни України мають право на безоплатну освіту в усіх державних та комунальних навчальних закладах незалежно від статі, раси, національності, соціального і майнового стану, роду та характеру занять, світоглядних переконань, належності до партії, відношення до релігії, віросповідання, стану здоров’я, місця проживання та інших обставин. Їм гарантується здобуття на конкурсній основі вищої освіти всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету...”

(з Умов прийому).

У випускників загальноосвітніх навчальних закладів та їхніх батьків виникає дуже багато питань щодо порядку проведення випускних іспитів. Так, дійсно, цього року при вступі до вищих навчальних закладів на денну форму навчання абітурієнтам слід мати на увазі, що до приймальних комісій можна надавати документи не до 15 липня, як було раніше, а до 22 липня. Лише у вищих навчальних закладах, яким надано статус національних, прийом документів – до 15 липня. Це зумовлено тим, що кожний абітурієнт денної або заочної форми навчання разом з іншими документами повинен подати до приймальної комісії ВУЗу сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з тих предметів, які передбачені Правилами прийому цього вищого навчального закладу на  конкретну спеціальність.

Відповідно до порядку Проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2008 році, затвердженого наказом Міністерства освіти и науки України  від  24 січня 2008 року № 33, з 5 травня по 5 червня 2008 року відбудеться реєстрація учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Єдиний пункт реєстрації учасників додаткової сесії розташований на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться з 26 червня по 4 липня 2008 року.

Шановний випускнику! Про своє майбутнє  подбай вже сьогодні. Серйозно підійди до питання вибору  професії та вступу до вищих навчальних закладів України.

 

Л. ГУЛЕНОК,

методист  по роботі з кадрами райметодкабінету відділу освіти райдержадміністрації.

 

Просмотров: 1026 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июнь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Погода в Середине-Буде
Напиши админу и получи СКИДКУ 5%
Интернет - магазин "МиКС"Бизнес-каталог компаний , товары и услугиzakupka.com

Сайт города Середина-Буда
Неофициальный сайт города Глухова
 Новини Лебедина
Путивль городской портал
Липова Долина
 Сайт села Чернацкое
Неофициальный сайт Великой Писаревки
Сайт города Середина-Буда
Наша кнопка

Сайт города Середина-Буда

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024 |